Sesiune de informare

Fundaţia Caritabilă Sfântul Daniel – Turda, alături de partenerii SC T Smart Servicii SRL, Asociaţia Asistenţilor Sociali Profesionişti “PROSOCIAL” şi Asociaţia Mentor în Munca Socială, organizează sesiunea de informare cu tema „Promovarea economiei sociale”, derulată în cadrul proiectului „SES – SANSA EGALA SIGURA pentru incluziunea ta sociala”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!”.

Evenimentul își propune promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltare economică şi sensibilizarea comunității privind dificultățile grupurilor vulnerabile, cu scopul de a evita tratamentul discriminatoriu și de a asigura accesul persoanelor vulnerabile la beneficiile oferite de societate. Sunt invitaţi membri ai grupului țintă, reprezentanţi ai autorităţilor publice, societăţii civile, mediului de afaceri şi mass-media.

Economia Socială- ce este?

„Economia socială se compune din activităţile economice desfăşurate de societăţi ( cooperative, asociaţii de ajutor reciproc şi alte asociaţii) în care etica este în concordanţă cu următoarele principii:

1. scopul în serviciul membrilor sau comunităţii şi nu generarea de profit,
  2. autonomia gestiunii,
  3. procesul democratic de luare a deciziilor,
  4. prioritate pentru individ şi muncă în detrimentul capitalului în distribuţia profitului”

(Consiliul Valon, 1990)

Economia socială implică: